Φτάνει πια με τα εργολαβικά γραφεία: Κάλεσμα σε σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου στις 15/1 στις 17:30

FacebookTwitterGoogle+Share

Συνάδελφοι/ισες,

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής,  το προηγούμενο διάστημα έχει αναδείξει επανειλημμένα το πολύ σοβαρό ζήτημα των εργολαβικών – δουλεμπορικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα ξενοδοχεία της Αττικής. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που νομοθέτησαν προς όφελος των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, έχουμε φτάσει στο σημείο τα ξενοδοχεία να έχουν ως βασική πλέον πολιτική τους το συνεργατικό μοντέλο με εργολάβους, αποσκοπώντας στη διασφάλιση περισσότερων κερδών στα πλαίσια των μεταξύ τους ανταγωνισμών.

Οι περιπτώσεις εργολαβικά – δουλεμπορικά γραφεία να καταστρατηγούν δικαιώματα και να αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζόμενων που απασχολούν είναι δεκάδες. Μόνο τον τελευταίο μήνα, το Συνδικάτο έκανε πάνω από δέκα παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις σε ένα απ’ τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας, το Grand Hyatt Athens, όπου οι εργολάβοι έχουν στήσει κανονικό δουλεμπόριο, προσλαμβάνοντας και απολύοντας όποιον, οπότε και όπως τους αρέσει, ενώ παράλληλα δεν αποδίδουν επιδόματα, δώρα, άδειες, αποδείξεις πληρωμής, δεν εφαρμόζουν τη ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τρομοκρατούν τους συναδέλφους μας που ζητούν τα αυτονόητα.

Δεδομένου λοιπόν ότι η κατάσταση αυτή έχει εξαπλωθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, με την κυβέρνηση, το υπουργείο εργασίας και το ΣΕΠΕ να έχουν τεράστια ευθύνη για την ασυδοσία των εργολαβικών γραφείων και των μεγαλοξενοδόχων, απευθύνουμε  κάλεσμα σε σύσκεψη προς όλα τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 17:30 στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη) για τον συντονισμό της δράσης μας ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που αφορά το ζήτημα των εργολαβικών εργαζόμενων στα ξενοδοχεία της Αττικής.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ